Industrisäljare – Region Syd

Södra Sverige

Vår uppdragsgivare är marknadsledande inom sitt område och befinner sig i en spännande expansionsfas. Vi söker därför en passionerad regionsäljare som tar ansvar för industrikunder och projekt i södra Sverige. Produktområdet omfattar i huvudsak maskiner och tjänster för komplexa industriella projekt där rätt material och produktval i rätt tid kommer att bli avgörande.

Du får ansvar för kundplaner och säljprocesser som omfattar både nykundsbearbetning och merförsäljning. Det finns en befintlig kundbas och en stabil pipeline att utgå ifrån. Att utveckla långsiktiga relationer med kunder och partners blir centralt, men även att vara del i att vidareutveckla affärsområdets marknads- och säljstrategier.

Du kommer att hantera offert, förhandling och uppföljning med kunder på daglig basis. Utöver den löpande säljprocessen kommer du att medverka i gemensam marknadsföring för att stärka varumärke och tjänsteutbud ytterligare. Eftersom säljcykler är relativt långa krävs det att hantera många parallella affärsmöjligheter samtidigt.

Arbetet kräver både teknisk allmänbildning och kommersiell erfarenhet för att kunna presentera den bästa lösningen på kundens problem både ur tekniskt och ekonomiskt perspektiv. Planering och struktur för att säkra kapacitet och deadlines i pågående projekt kommer att vara extremt viktigt. Säljstödsystem och andra digitala hjälpmedel är väl utvecklade.


Naturligtvis får du stöd av organisationen och samarbetet med lokala kontor runt om i landet blir viktigt. Du kommer att ha en roll som omfattar kontakter med många funktioner i företaget. Eftersom företaget även arbetar internationellt måste du behärska både svenska och engelska i tal och skrift. Du rapporterar till försäljningschefen i södra Sverige.


I denna roll finns en stor möjlighet till variation och att påverka sin egen vardag. Du är van vid att resa och att självständigt planera och genomföra affärsresor. Rollen innebär cirka 40 övernattningar/år. Vi söker en person som är proaktiv, driven och ansvarstagande samt har resultatorientering och kommunikationssätt som passar i kundinteraktionen med både mindre partners och globala kundföretag.

Vill du ta täten i att utveckla affärer som Industrisäljare i ett marknadsledande företag inom Region Syd? Om du vill du arbeta i en platt och prestigelös organisation är detta en möjlighet som du måste få veta mer om! För mer information, vänligen kontakta ProSearch Mikael Örnhem, 0731-543 381.


<< Back