KAM / Sales Manager

Växjö / Göteborg / Stockholm

Micropower Group är en internationell koncern som designar, tillverkar och marknadsför industriella system och produkter för batterier och batteriladdning. Micropower verkar i en spännande bransch då elektrifiering av produkter och marknader är högaktuellt. Här står företaget i framkant inom litiumjonteknologi. Micropower har sitt HQ i Växjö där även huvudproduktionen av batteriladdare ligger samt deras batterifabrik som är en av de största i Europa. Koncernen har även egna bolag i Europa, Kina och USA för både försäljning och utveckling. Med en omsättning på 750 MSEK och ett kraftfullt team på 350 anställda så satsar Micropower i sin 5-årsplan att tredubbla omsättningen och successivt förstärka med nya medarbetare till koncernen. Mer information om Micropower kan du hitta på www.micropower-group.se eller LinkedIn.


 

Med de senaste årens ökade efterfrågan befinner sig vår kund i en spännande expansionsfas vilket innebär behov av ytterligare en säljprofil. Vi söker därför en driven affärskvinna/affärsman med flera års industriell erfarenhet av försäljning och kundansvar B2B, såväl tekniskt som kommersiellt, på en internationell marknad.

Vår kund utvecklar industriella batterier och batteriladdningssystem, främst till lager- och transportindustrin, och Du kommer att ansvara för marknadsföring och försäljning av dessa produkter/system inom ett eller fler produktområden. Man söker också aktivt affärsmöjligheter inom andra branscher som har behov av elektrifieringslösningar.

Det finns ett gediget introduktionsprogram på plats för att du skall få alla förutsättningar för att lyckas i rollen. Efter introduktionen kommer din roll att innebära såväl ansvar för nyckelkunder som nykundsbearbetning och merförsäljning. Att utveckla långsiktiga relationer med kunder och partners blir centralt, men även att vara del i att vidareutveckla affärsområdets säljstrategier och arbetssätt. Framgångar i rollen ger också nya karriärmöjligheter i detta växande bolag!

Du kommer att hantera offert, avslut och uppföljning med kunder på daglig basis. Utöver den löpande säljprocessen kommer du att medverka i gemensam marknadsföring för att stärka varumärket ytterligare. Detta kan t ex handla om kundutbildningar, att planera mässor och events etc. Naturligtvis får du stöd av den övriga organisationen och samarbetet med teknikavdelningen blir viktigt. Flytande svenska och engelska i kombination med tydligt affärsfokus är A och O. Hanterar du fler språk är det meriterande.

Arbetet kräver både teknisk och kommersiell erfarenhet och som medlem i en mindre grupp måste du kunna hantera mixen av teori och praktik för att presentera den bästa lösningen på kundens problem både ur tekniskt och ekonomiskt perspektiv. I denna roll finns en stor möjlighet till variation och att påverka sin egen vardag. Du är van vid att resa och att självständigt planera och genomföra affärsresor.

Vi söker en person som är kommunikativ, driven, ansvarstagande och praktiskt resultatorienterad. Kundfokus, kvalitet, vi-attityd och undvikande av slöseri är kärnvärden i detta entreprenörsorienterade bolag. Vi förväntar oss att du har en akademisk ingenjörsexamen, i vilken grunder inom elkraft och elektronik bör finnas med.

Är du laddad för nya utmaningar? Om du vill du arbeta i en platt och prestigelös organisation är detta en möjlighet som du måste få veta mer om! För mer information, vänligen kontakta Mikael Örnhem, 0731–543 381 för att få veta mer!


<< Back