SQA Engineer

Växjö

Vi söker nu efter en strukturerad och självgående Supplier Quality Assurance Engineer (SQA) för att ta ansvar för bolagets kvalitetssäkring av projekt och produkter i samarbete med lokala och globala leverantörer. Vår kund utvecklar  batterisystem och avancerade batteriladdare till lager, transport och fordonsindustrin och går mot allt mer komplexa detaljer, vilket i sin tur ställer allt högre krav på kvalitetssäkring.


Som ansvarig för SQA kommer du att få stora möjligheter att forma och bygga upp processer inom området. Uppdraget blir att tillsammans med kollegor, inom både kvalitet och inköp, utveckla och leda företagets initiativ inom leverantörsutveckling. Kvalitet är en av bolagets nyckelfrågor och vi söker en person med god förståelse för villkor och affärslogik inom ett tillverkande produktbolag, och gärna med förståelse för elektronikproduktion.


Som kandidat har du ett starkt intresse för teknik och några års erfarenhet av kvalitetsarbete inom fordonsindustrin med standarder som ISO9001/ISO14001/IATF16949. Utifrån en strukturerad och tydlig pedagogisk inställning får du med dig leverantörer, partners och egen organisation i ett framåtriktat förbättringsarbete!


Du har lätt för att läsa in och tillämpa internationella standarder och intresseras av moderna angreppsätt för att analysera och utveckla leverantörskvalitet. Ansvar för PPAP samt att genomföra löpande revisioner och audits ingår också i rollen.


Eftersom företaget verkar både nationellt och internationellt måste du behärska både svenska & engelska i tal & skrift. Vid sidan av struktur och kommunikationsförmåga kommer ritningsläsning systematik i dokumentation vara viktigt!


Som person är du praktiskt resultatorienterad och stimuleras av utmaningar i samarbete med andra. Vi tror att du har en akademisk ingenjörsbakgrund eller en gymnasieingenjörsexamen och mångårig yrkeserfarenhet. Resandet uppskattad till 50-70 dagar per år. Du rapporterar till Kvalitetschefen.


Är du laddad för nya kvalitativa utmaningar? Om du vill utvecklas och driva förbättringsarbete i en platt och prestigelös organisation är detta en möjlighet som du måste få veta mer om! För mer information, vänligen kontakta Mikael Örnhem, 0731-543 381.


<< Back