Applikationsingenjör

Växjö

Vi söker nu en applikationsingenjör med fokus på kundanpassning av produkter och system. Vår kund utvecklar avancerad strömförsörjningsutrustning, främst till lager- och transportindustrin. Med de senaste årens ökade efterfrågan befinner de sig i en spännande expansionsfas vilket skapar behov av förstärkning till applikationsteamet inom avdelningen produktledning.

 

Som applikationsingenjör arbetar du med orderstyrda anpassningar inom hårdvara och mjukvara, vilket innebär varierande nivå av innovation och problemlösning, där olika teknikverktyg och kollegors detaljkunskaper nyttjas. Produktledningsavdelningen är ett engagerat gäng med stor teknikbredd och i denna roll behöver vi dig som brinner för att lösa kundspecifika önskemål.

 

Vi söker efter en person med bred erfarenhet, som kan hantera ett kundanpassningsprojekt från start till mål. Projekten kommer ibland att innehålla både mekanik, el/elektronik och enklare mjukvaruändringar och vi ser gärna att du har god förståelse för olika gränssnitt mellan hård och mjukvara samt har förmåga att se ditt arbete som en del i produktens helhet.

 

Dokumentation av arbetet blir mycket viktigt liksom att förhålla dig till aktuella specifikationer och normer för olika marknader. Arbetet kommer att växla mellan bredd och djup och består av mix mellan teori och praktik. Det finns en stark sammanhållning och stolthet för det man skapar tillsammans!

 

Kontakt med kunden på specifikationsstadiet och eventuellt vid installation igångkörning kommer att förekomma. Ansvarig säljare för respektive kund är normalt kundansvarig, men vid djupare tekniska frågor och för att bringa klarhet i kravställningar kan det komma att bli direktkontakt och även eventuellt besök hos kund.

 

Som person är du praktiskt resultatorienterad, kommunikativ och stimuleras av nya tekniska utmaningar i samarbete med andra. Vi tror att du har en akademisk ingenjörsbakgrund eller en gymnasieingenjörsexamen med mångårig yrkeserfarenhet. Eftersom företaget arbetar internationellt måste du behärska både svenska och engelska i tal och skrift.

 

Är du laddad för nya utmaningar? Om du vill du arbeta i en platt och prestigelös organisation är detta en möjlighet som du måste få veta mer om! För mer information, vänligen kontakta Mikael Örnhem, 0731-543 381.


<< Back