Teknisk Exportsäljare

Vislanda

Till ett privatägt bolag med egna varumärken söker vi nu en driven teknisk säljare med god erfarenhet av internationell försäljning B2B. Vår uppdragsgivare är ett innovativt tillväxtföretag som utvecklar bl.a. strömförsörjningsutrustning till transportindustrin. 

Som teknisk säljare har du ansvar för att utveckla och stärka affärsrelationerna med både befintliga och nya kunder. Kunderna är i huvudsak återförsäljare och OEM-tillverkare. Affärsutveckling och kundsupport till befintliga kunder kommer att varvas med en prioriterad uppgift att vidareutveckla och bearbeta nya kunder på exportmarknader. Marknaden består av Norge, Finland, Danmark, Polen, Tyskland, Benelux och Frankrike samt eventuellt övriga Europa. Uppskattat resande är 60-70 resdagar per år.


Du kommer arbeta både självständigt och tillsammans med kollegor med att planera och genomföra kundbesök, tekniska konsultationer, kundaktiviteter mm. Med en bra uppbackning från kompetenta kollegor kommer du att ha en stor möjlighet att påverka strategier och medel för att nå framgång. 

För att lyckas i denna roll tror vi att du har flerårig erfarenhet från att sälja tekniska produkter och/eller systemlösningar. Troligen har du bakgrund från produkter eller system med anknytning till el, elektronik eller mekanisk konstruktion och/eller tillverkning. Du är van vid att kommunicera på alla nivåer i kundens organisation och kan anpassa kommunikation och budskap efter detta såväl muntligen som skriftligen. Du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift - fler språk är meriterande.


Du bör ha intresse för teknik och gärna någon form av eftergymnasial utbildning inom teknik, försäljning eller marknadsföring. Passionen för att skapa kontakter och träffa kunder varje dag ser vi som en självklarhet för framgång i yrket. I rollen får du vara med och påverka och du får chans att utveckla och utvecklas.


Vi söker dig som är orädd, energisk och utåtriktad. Vi ställer höga krav på att du är självgående, strukturerad och initiativtagande. Du förväntas ha ett väl utvecklat affärstänkande och en förtroendeingivande personlighet för att skapa långsiktiga kundrelationer. Här erbjuds du ett ansvarsfullt arbete i en omväxlande och dynamisk miljö med både lokal och global närvaro! 

Är du en utvecklingsfokuserad säljare med stark kund- och teknisk förståelse? Om du vill du arbeta i en platt och prestigelös organisation i tillväxtfas är detta en möjlighet som du måste få veta mer om! För mer information, vänligen kontakta Mikael Örnhem, 0731-543 381 för att få veta mer!


<< Tillbaka