Systemingenjör

Växjö

Micropower expanderar kraftigt och vi söker nu en systemingenjör med fokus på kundanpassning av produkter och system. Micropower utvecklar avancerad utrustning för industriella batterier och batteriladdning, främst till lager- och transportindustrin men även till industriella fordon.


Som systemingenjör arbetar du med utveckling och anpassningar inom hårdvara och mjukvara, vilket innebär varierande nivå av innovation och problemlösning, där olika teknikverktyg och kollegors detaljkunskaper nyttjas. Applikationsavdelningen är ett engagerat gäng med stor teknikbredd och i denna roll behöver vi dig som brinner för att lösa kundspecifika önskemål.

Vi söker efter en person med bred erfarenhet, som kan hantera ett kundanpassningsprojekt från start till mål. Projekten kommer ibland att innehålla både mekanik, el/elektronik och enklare mjukvaruändringar och vi ser gärna att du har god förståelse för olika gränssnitt mellan hård och mjukvara samt har förmåga att se ditt arbete som en del i produktens helhet.

Dokumentation av arbetet blir mycket viktigt liksom att förhålla dig till aktuella specifikationer och normer för olika marknader. Arbetet kommer att växla mellan bredd och djup och består av mix mellan teori och praktik. Det finns en stark sammanhållning och stolthet för det man skapar tillsammans!

Detta är en roll med en hel del kundkontakt. Ansvarig säljare är normalt kundansvarig, men vid djupare tekniska frågor, och för att bringa klarhet i kravställningar, blir det en hel del direktkontakt och kanske även besök på plats. Kontakt med kunden på specifikationsstadiet och vid installation/igångkörning är naturligt.

Som person är du praktiskt resultatorienterad, kommunikativ och stimuleras av nya tekniska utmaningar i samarbete med andra. Vi tror att du har en akademisk ingenjörsbakgrund eller en gymnasieingenjörs-examen med mångårig yrkeserfarenhet. Eftersom företaget arbetar internationellt måste du behärska både svenska och engelska i tal och skrift.

Är du laddad för nya utmaningar i ett växande internationellt teknikbolag? Om du vill du arbeta med teknikutveckling i en platt och prestigelös organisation är detta en möjlighet som du måste få veta mer om! För mer information, vänligen kontakta Mikael Örnhem, 0731-543 381.


<< Tillbaka