Elektronikkonstruktör

Växjö

Vi söker en innovativ och nyfiken utvecklingsingenjör som kan bidra till utveckling av nästa generations teknikplattform. Micropower utvecklar avancerade batteriladdare för lager och transportindustrin och står inför fortsatt expansion med produkter på teknikens framkant. I denna roll kommer du att ha fokus på nyutveckling.

Du har ett starkt intresse för elektronik och kan hantera varierande delar i utvecklingsarbetet såsom simulering, konstruktion, test/mätning/verifiering mm. Hårdvaruutvecklingen omfattar konstruktion av kretskort och enheter på komponentnivå, både analog och digital elektronik. Du är van vid att förhålla dig till aktuella normer och att producera erforderlig dokumentation.

Har du erfarenhet av, eller gediget intresse för, switchad teknik, kraftelektronik, EMC eller närliggande områden är detta starkt meriterande. Du kommer att vara del i ett team sammansatt av olika specialistinriktningar där var och en kontinuerligt bevakar nya rön för att vara på framkant inom ny teknik, detta kan på kraftelektroniksidan handla om LLC, resonanta omvandlare, digital power, ultra HF switching, Kiselkarbid (SiC), men behöver generellt sett inte begränsas till detta.

Arbetet kommer att växla mellan bredd och djup och även bestå av en mix av teori och praktik. Du behöver vara praktiskt lagd och ha förmåga att genomföra mätningar och tester i egen konstruktion. Det finns alltså en stor variation och på sikt även goda möjligheter till fortsatt karriär inom företaget.  Eftersom företaget arbetar internationellt måste du behärska både svenska och engelska i tal och skrift.

Som person är du praktiskt resultatorienterad, kommunikativ och stimuleras av nya tekniska utmaningar i samarbete med andra. Vi tror att du har en akademisk ingenjörsbakgrund eller en gymnasieingenjörsexamen och mångårig yrkeserfarenhet. Ansökningar från nyexaminerade kandidater är också intressant.

Är du laddad för nya utmaningar inom utveckling av den senaste kraftelektroniken? Om du vill du arbeta i en platt och prestigelös organisation är detta en möjlighet som du måste få veta mer om! För mer information, vänligen kontakta ProSearch Mikael Örnhem, 0731-543 381.


<< Tillbaka